Fly drive Canarische eilanden

De beroemde eilandengroep ligt voor de kust van Afrika, maar officieel hoort het bij Spanje. De Canarische eilanden bestaan uit zeven eilanden: Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura, Lanzarote en Gran Canaria. Je kunt de atol uitstekend verkennen met een fly drive Canarische eilanden. Hieronder volgt een korte opsomming van de mogelijkheden.

Reistips voor je fly drive Canarische Eilanden

Gran Canaria – Het grootste eiland van de bevolking, de hoofdstad (Las Palmas de Gran Canaria) is de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Gran Canaria heeft groene, steile bergen in het noorden, en is droog en vlak in het zuiden.

Fuerteventura – Een mekka voor windsurfers en andere watersporters!

Lanzarote – Lanzarote is laaggelegen, warm en dor, met een spectaculair vulkanisch landschap in het westen van het eiland (Nationaal Park van Timanfaya). De hoofdstad is Arrecife en heeft een eigen vliegveld. Lanzarote heeft een vulkanische oorsprong. Het eiland is net als de andere eilanden ontstaan na het uiteenvallen van de Afrikaanse en de Amerikaanse continentale platen. De grootst geregistreerde uitbarstingen deden zich voor tusssen 1730 en 1736.

Tenerife – Het eiland Tenerife heeft vele musea en monumenten die duidelijk refereren aan het rijke, roemruchte verleden van het eiland. Tenerife is het grootste eiland van de zeven, maar de bergketens zijn relatief jong in vergelijking met de naburige eilanden. Tenerife is het thuis van de hoogste berg van Spanje, El Teide; tevens de op drie na grootste vulkaan ter wereld! De hoofdstad is Santa Cruz de Tenerife, de thuisbasis van het parlement van de Canarische Eilanden. De titel van hoofdstad wordt gedeeld met San Cristóbal de La Laguna. Met een bevolking van 899.833 mensen heeft Tenerife de meeste inwoners.

La Gomera (ook wel het magische eiland genoemd) is een paradijs voor wandelaars. Het heeft de vorm van een partje sinaasappel. Het terrein is ruig met diepe ravijnen. La Gomera is de thuisbasis van het enige overgebleven Laurisilva regenwoud in het noorden van Afrika. De lokale wijn heeft een uitgesproken smaak, en gaat vaak gepaard met een tapa (snack) van lokale kaas, geroosterd varkensvlees of geitenvlees. Andere eilandgerechten zijn almogrote, een smeerkaas, en een siroop gewonnen uit palmbomen genaamd miel de palma. De bewoners hebben een unieke manier van communiceren door middel van een gefloten spraak genaamd Silbo Gomero. Deze fluittaal is uniek voor het eiland!

La Palma – Het canarische eiland La Palma heeft een totale bevolking van ongeveer 86.000. 18.000 daarvan wonen in de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma en ongeveer 20.000 in Los Llanos de Aridane. De bijzondere geografische indeling van La Palma is het gevolg van de vulkanische vorming van het eiland. Het zuidelijke deel van La Palma wordt gedomineerd door de Cumbre Vieja, een vulkanische bergkam. De Cumbre Vieja is een actieve, maar op dit moment slapende vulkaan; de laatste uitbarsting dateert uit 1971.

El Hierro – El hierro is een klein, maar zeer mooi eiland. Het wordt ‘de rand van de wereld’ genoemd. Het is ook bekend als het Meridian Island.