Uit eten in Gran Canaria

Uit eten in Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend om de heerlijke lokale visgerechten.

Verse vis van de oceaan en zeevruchten zijn populaire maaltijden in Gran Canaria. Je zult tijdens je rondreis veel kleine vissersboten langs de kustlijn van Gran Canaria trekken. De lokaal gevangen vis zijn onder andere; Cherne (tandbaars), sama (goude zeebrasem), Abae (een witte vis die op tandbaars lijkt), cabrilla (comber), morena (murene) en vieja (papegaaivissen ).

Naast de visgerechten, biedt de keuken van Gran Canaria nog andere populaire: Potaje de berros (waterkerssoep met spare ribs, maïs, aardappelen en bonen), rancho (een stoofpot van kikkererwten, aardappelen, varkensvlees, gevogelte en kalfsvlees), gebraden varkenspoot; carajacas (lever met marinade saus), gebakken varkensvlees, de Guía en La Cumbre kaas, en als dessert Bienmesabe (gemalen amandelen en honing, meestal gegeten met ijs), Suspiros , of frangollo (pannenkoeken).