Fly drive La Palma

Fly drive La Palma

La Palma is een van de Canarische Eilanden en is een integraal deel van Spanje. Het eiland bevindt zich in de buurt van Marokko, Kaapverdië, de archipels van de Azoren en Madeira. De bijnaam van het eiland is “La Isla Bonita” (het mooie eiland).

Steden

  • Santa Cruz de La Palma
  • Los Llanos de Aridane

Het eiland heeft een kleine bevolking van nog geen honderdduizend mensen. Het heeft een belangrijke haven (Santa Cruz de la Palma), een tweede kleine haven (Tazacorte) en een internationale luchthaven (SPC).

Er is een regelmatige veerverbinding naar Tenerife en er varen alleen veerboten naar de andere eilanden, naar Cadiz op het vasteland van Spanje en naar de Afrikaanse kust. Verder zijn er directe vluchten naar Tenerife, Gran Canaria en El Hierro en zijn er vluchten van Iberia en Binter van / naar verschillende luchthavens op het vasteland van Spanje, waaronder de luchthavens van Madrid, Barcelona, Parijs, Madeira en Milaan.

De bevolking is vooral Latijns-Amerikaans (eigenlijk een mix van Spaans, Berber en Portugees), met een klein aantal Europese immigranten en een zeer klein aantal Afrikaanse en Oost-Europese immigranten.

fly drive la palma

Bezienswaardigheden voor je fly drive La Palma

Er zijn een paar leuke steden maar de belangrijkste attractie is het platteland. De spectaculaire vulkanische landschappen met dichte vegetatie in de valleien zijn zeer geschikt voor spectaculaire wandelingen.

Het hoogste punt van het eiland, El Roque de los Muchachos (2426m – ongeveer 8000 voet), is het grootste deel van het jaar gemakkelijk te bereiken met de auto en het uitzicht vanaf dit punt is spectaculair en geeft een duidelijk beeld van de geografie van het eiland. Verder is er een zeer uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelpaden over het hele eiland. De wandelpaden worden goed aangegeven en wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Santa Cruz.

[framed_box bgColor=”#F3F6FF”][one_fourth]
[list style=”list6″ color=”gray”]

[/list]
[/one_fourth]
[one_fourth]
[list style=”list6″ color=”gray”]

[/list]
[/one_fourth]
[one_fourth]
[list style=”list6″ color=”gray”]

[/list]
[/one_fourth]
[one_fourth_last]
[list style=”list6″ color=”gray”]

[/list]
[/one_fourth_last]
[/framed_box]

In het midden van het eiland is er Caldera de Taburiente, een enorme krater ontstaan door erosie, die een van de grootste is ter wereld. U kunt onder begeleiding wandelingen maken op de caldera. Tijdens de wintermaanden kan wandelen op de rivierbedding in de caldera zeer gevaarlijk zijn omdat regen overstromingen kan veroorzaken.

De hoofdstad van het eiland, Santa Cruz, heeft veel oude gebouwen die goed bewaard zijn gebleven en geplaveide straten. Langs de Avenida Maritima ziet u oude Canarische balkons die gemaakt zijn van de Canarische pijnboom.