Fly drive Amerika westkust

De westkust van Amerika nodigt uit tot een stevige fly drive. Lees verder over drie aanbevolen routes langs Amerika’s westkust.

Route 1: Van San Diego naar Ensenada

Lengte: 160 kilometer (ongeveer twee uur rijden)
Deze route voert langs de meanderende kustlijn van Mexico, langs de ontzagwekkende kliffen van de Baja’s. Je begint in San Diego, en steekt vervolgens de Otay Mesa grens over. Vervolgens neem je de weg ‘Route 1D’ naar Ensenada . Met verkeersborden wordt goed aangegeven waar je bent en de wegen zijn uitstekend.

Houd op deze route wel rekening met tolpoortjes. Het is begrijpelijk om het gas er flink op te houden, maar neem onderweg ook de tijd om even uit te stappen en te genieten van het prachtige landschap.

Eenmaal aangekomen in Ensenada kun je zonnebaden in Estero Beach, of surfen in de buurt van San Miguel.

Reistip: Meem een aanvullende verzekering wanneer je met een huurauto door Mexico rijdt.

Route 2: Van Los Angeles naar Joshua Tree

Afstand: 220 kilometer (3 uur)
Belangrijk: vermijdt de beruchte verkeersdrukte van de City of Angels. Rijdt buiten de spits om of heel vroeg in de ochtend (voor zeven uur), want daarna is er geen doorkomen aan.

Deze route duurt zo’n drie uur. Stop even bij Cabazon  zodat je kunt wennen aan de droge hitte. Onderweg naar Joshua Tree kom je prachtige landschappen tegen.

Route 3: Van San Francisco naar Big Sur

Afstand: 250 kilometer (3 uur rijden)
Vertrek vanuit Bay City naar de kust. Na de California State Route 1, ben je al bijna op de plaats van bestemming. Eventueel kun je in Santa Lucia een duik nemen in de stille oceaan.