Cultuur van Florida

Florida is de meest zuidelijke staat van de Verenigde Staten, op Hawaii na. Florida ademt een unieke mix van samenlevingen. Het noordelijke deel van de staat sluit aan bij de cultuur van ‘the south’, met haar traditionele zuidelijke keuken, entertainment, dialect en leefstijlen. Noord-Florida lijkt veel op staten als Georgia, Alabama, en de Carolina’s. Hoe zuidelijker je gaat, des te groter de tegenstelling met de cultuur van the South.

Het doet onrecht aan de realiteit om te beweren dat de cultuur van Florida uniform is. Zelfs lokaal kun je veel verschillende culturen aantreffen. Zo is een stad als Miami een unieke kruising tussen een Amerikaanse metropool en een grote Latijns-Amerikaanse stad (zoals Caracas, Rio , of Sao Paulo).

De Florida State Fair die elk jaar gehouden wordt in de buurt van Tampa is een echt cultureel hoogtepunt. Het beursterrein herbergt een expositie van provincies, waarbij elke provincie van Florida een eigen display heeft en een vertegenwoordiger om vragen te beantwoorden. Daarnaast heeft de beurs shows en tentoonstellingen, diverse dans en cheerleading wedstrijden en een keur van attracties en spelletjes. Een paar weken later wordt in het naburige Plant City het Strawberry Festival gehouden, meestal de laatste paar dagen van februari en de eerste week van maart.