Klimaat Florida

Klimaat Florida

Florida wordt terecht de Sunshine State genoemd. Gebieden als Tampa Bay hebben gemiddeld 361 dagen zon per jaar! Maar hetzelfde kan gezegd worden van de luchtvochtigheid. Van juni tot en met september kun je gerust 90% luchtvochtigheid verwachten. Sterker nog, meer dan de helft van de regen valt van juni tot en met september. Florida’s dubbelzijdige kustlijn maakt het ook een gemakkelijk doelwit voor tropische stormen. Het orkaanseizoen begint officieel 1 juni en eindigt 30 november.

Wanneer je fly drive Florida plannen?

Hoewel Florida is het hele jaar door een toplocatie is, worden hoog- en laagseizoen sterk regionaal bepaald. Natuurlijk zijn de schoolvakanties belangrijke factoren, maar het klimaat van Florida speelt ook een sterke rol.

Het hoogseizoen begint in het zuiden van Florida in de aanloop naar Kerstmis en loopt door tot Pasen. De winter is ideaal om de Everglades te bezoeken, vanwege de temperaturen, het aantal muggen en het lage waterpeil.

In Noord Florida is het juist omgekeerd: Dit gebied krijgt de grootste toestroom van bezoekers in het voorjaar. Specifieke gebieden, zoals Panama City Beach en Daytona Beach trekken zeer veel bezoekers in de voorjaarsvakantie.

Dankzij de vele themaparken is centraal Florida heel geschikt voor een vakantie met kinderen. Hier kun je dus de meeste drukte verwachten in de schoolvakanties. De lente en de herfst zijn de optimale jaargetijden om dit gebied te bezoeken, zowel qua weer als qua prijs.